Mijn favorieten

Blog

Taxatie woning in verhuurde staat
Geplaatst op: 12 maart 2020
De waarde van een verhuurwoning wordt anders bepaald dan bij een koopwoning. De taxateur dient dan ook gediplomeerd te zijn voor financiering woning in verhuurde staat.
Lees meer...
Drukte op de woningmarkt en bij makelaars
Geplaatst op: 30 januari 2020
In de media zijn diverse berichten over drukte op de woningmarkt en dat is ook zo. Dit zorgt voor drukte bij makelaars. Maar waar zijn makelaars dan precies druk mee en waar is Makelaardij Van der Veen de laatste maanden druk mee?
Lees meer...
Wat doet een makelaar?
Geplaatst op: 13 november 2019
Wat doet een makelaar? Wat doet een verkoopmakelaar? Wat doet een aankoopmakelaar? Weet u het? Wij leggen het uit
Lees meer...
Overlijdensrisicoverzekering bij je hypotheek: dit moet je weten
Geplaatst op: 17 juli 2019
Ga je binnenkort een hypotheek afsluiten? Dan kan het raadzaam zijn om je te verdiepen in de ins en outs van een overlijdensrisicoverzekering (ORV). Deze levensverzekering wordt namelijk vaak in combinatie met een hypotheek afgesloten. Maar waarom eigenlijk?
Lees meer...
NVM Open Huizen Dag
Geplaatst op: 25 maart 2019
Komende zaterdag is het NVM Open Huizen Dag. Naar verwachting brengt dit halfjaarlijkse evenement weer tienduizenden huizenzoekers op de been.
Lees meer...
Wanneer moet een taxateur taxeren
Geplaatst op: 22 maart 2019
Onlangs kwam in het nieuws de onafhankelijkheid van taxateurs te sprake. De NVM heeft hier een goed artikel over geschreven. Om transparant te kunnen zijn zoals dat van een taxateur wordt verwacht moet deze aan het begin van het aankoopproces komen, niet wanneer de woning al is gekocht en de taxateur mag komen voor de financiering. De taxateur als poortwachter.
Lees meer...
Welke taxateur kies jij?
Geplaatst op: 14 december 2018
Als jij zoekt op een taxateur krijg je een ruim aanbod aan mogelijkheden. Hoe kies je jouw taxateur? Waar moet je opletten bij het kiezen van een taxateur. Daar gaat dit artikel over.
Lees meer...
Hoelang duurt het maken van een taxatierapport
Geplaatst op: 2 november 2018
Ben je bezig met het kopen van een woning of afsluiten van een hypotheek? Dan heb je een taxatierapport van de woning nodig. Wanneer moet je een taxatierapport aanvragen om te zorgen dat de benodigde gegevens op tijd bij de juiste instanties zijn om de financiën rondom de hypotheek of aankoop rond te krijgen? 
Lees meer...
Wat is een taxatie en wanneer heb je een taxatierapport nodig
Geplaatst op: 25 september 2018
Ben je bezig met het kopen van een woning of afsluiten van een hypotheek? Dan heb je vast ook al iets gehoord over het laten taxeren van de woning. Maar wat is een taxatie? Wanneer heb je een gevalideerd taxatierapport nodig en wanneer niet. Wat zijn de kosten van een taxatie? Dit en meer wordt in dit artikel uitgelegd.
Lees meer...
Je weg vinden op de krappe woningmarkt
Geplaatst op: 13 juni 2018
Tips die het verschil kunnen maken tijdens je huizenjacht op de krappe woningmarkt
Lees meer...
Wat kost een aankoopmakelaar?
Geplaatst op: 26 april 2018
Herken je het dilemma? Je wilt verhuizen en denkt erover wel of geen makelaar? Maar wat kost een makelaar eigenlijk en wat kost een aankoopmakelaar? In dit blog vertel ik je meer over de verschillende methodes die aankoopmakelaars hanteren. 

Er zijn doorgaans 4 soorten tarieven:
1. percentage aankoopsom
2. percentage onderhandelingsresultaat
3. modulaire opbouw
4. vast tarief
Lees meer...
Waarom vind ik (aankoop)makelaar zijn een eer
Geplaatst op: 29 maart 2018
Ik voel me bevoorrecht dat ik aankoopmakelaar mag zijn. Graag wil ik met jullie delen waarom ik aankoopmakelaar zijn een eer vind.
Wat voel jij als je iets nieuws koopt? Maakt niet uit wat. Het kan bijvoorbeeld kleding, telefoon of een auto zijn. Voel je je dan blij? Heb je er zin in? Ja? Dat heeft men ook bij het kopen van een woning, een nieuw thuis. Het is een nieuwe stap in het leven die gepaard gaat met een positieve vibe. Ik voel me altijd vereerd om deel uit te mogen maken van dit proces.
Lees meer...
Wel of geen (aankoop)makelaar
Geplaatst op: 14 februari 2018
Wel of geen makelaar? Een vraag die iedereen zich stelt bij het kopen van een woning. Wat ik - en velen met mij - vaak doe, is bij dergelijke keuzes een lijstje maken met de voors en tegens. In dit artikel de voors en tegens.
Uiteindelijke conclusie: Er zijn meer voors dan tegens. Bekijken we het inhoudelijk dan zien we dat alle tegen argumenten weerlegd worden in de voor argumenten. Kortom uiteindelijk: Kies verstandig en kies je voor een (aankoop)makelaar.
Lees meer...
Verbouwen of Verhuizen
Geplaatst op: 11 januari 2018
Als je iets wilt veranderen aan je woongemak dan komt al snel de vraag: Verbouwen of verhuizen? Als makelaar zou je verwachten dat ik zou zeggen op de vraag Verbouwen of Verhuizen: Verhuizen. Maar ik vind het belangrijker dat iedereen prettig woont en zich er thuis voelt en adviseer soms dan ook om te verbouwen. Bovendien kun je ook verhuizen én verbouwen.....
Lees meer...
Wat is een aankoopmakelaar
Geplaatst op: 12 december 2017
Wat is een aankoopmakelaar? Een aankoopmakelaar is een makelaar die de belangen behartigt van de kopende partij bij het kopen van een woning. Hij neemt daarmee de verantwoordelijkheid van de onderzoeksplicht over en ontzorgt daarmee de aankopende partij.
Lees meer...
Kosten koper en Vrij op naam
Geplaatst op: 27 juli 2017
Ben je op zoek naar een huis dan zie je bij de verkoopprijzen, vaak k.k. of v.o.n. K.k. is kosten koper en v.o.n. is vrij op naam. Maar wat houdt dit? Wat is het verschil en hoeveel is het? In bijgaande blog antwoorden op deze veel gestelde vragen.
Lees meer...
Wel of niet een Hypotheekadviseur
Geplaatst op: 14 juli 2017
Heb ik een hypotheekadviseur nodig of kan ik het net zo makkelijk en goedkoop zelf regelen? Al dan niet rechtstreeks met de geldverstrekker of online. In deze blog de voor- en nadelen van een hypotheekadviseur (financieeladviseur) op een rijtje.
Lees meer...
Waarom een aankoopmakelaar
Geplaatst op: 20 april 2017
Er zijn veel redenen waarom een aankoopmakelaar heel nuttig en ook belangrijk is. Als geld een motivatie is, dan is dat precies de reden om een aankoopmakelaar in te schakelen. Het bespaart namelijk geld. Niet alleen in de aankoopsom, maar ook op uw maandelijkse lasten.
"Waarom zou je een aankoopmakelaar inschakelen? Dit kost toch alleen maar geld?" MISVATTING 1
"Tarief van een aankoopmakelaar is gerelateerd aan aankoopprijs, dus de makelaar is gebaat bij hoge aankoopprijs." MISVATTING 2 Een aankoopmakelaar is een 'huizencoach' en geeft u, als huizenkoper, rust en ruimte.
Lees meer...
Hoe gaat het met de huizenprijzen 2017?
Geplaatst op: 30 mei 2017
Hoe gaat het met de huizenprijzen in 2017? Wat zijn de ontwikkelingen ten opzicht van 2016 en hoe staat Noord-Nederland hierin? In dit artikel een korte samenvatting en enkele grafieken
Lees meer...