Mijn favorieten

Wat is een aankoopmakelaar

"Een aankoopmakelaar is een makelaar die de belangen behartigt van de kopende partij bij het kopen van een woning." 


Er zijn meerdere redenen voor het kiezen van een aankoopmakelaar. (Kijk hiervoor ook op Waarom een aankoopmakelaar). Maar misschien nog wel de meest belangrijke reden is dat een koper een onderzoeksplicht heeft. Dit houdt in dat u de plicht heeft bij het kopen van een huis om allerlei zaken te checken alsmede de juridische aspecten ervan. Indien een aankoopmakelaar is ingeschakeld, dat ligt de verantwoordelijkheid voor deze onderzoeksplicht bij hem. Een geruststellend idee voor het geval er onverhoopt toch iets misgaat. Een NVM makelaar is hierin opgeleid en weet dan ook waar hij op moet letten c.q. in de onderhandeling mee dient te nemen.

Behalve deze kennis neemt de aankoopmakelaar uiteraard ook ervaring en kennis van de huizenmarkt mee, waardoor hij een sterke onderhandelaar is. Al met al ontzorgt de aankoopmakelaar zijn opdrachtgever (de aankopende partij).

De tarieven voor makelaars kunnen erg verschillen. De een hanteert een % de ander een vast tarief. Om ten alle tijde belangenverstrengeling te voorkomen, hanteert Makelaardij van der Veen een vast tarief.


NVM aankoopmakelaar