Mijn favorieten

Huis verkopen

Het gehele proces van verkoop gebeurt in nauw overleg met u samen. Wij zijn als deskundige adviserend en uitvoerend bij de verkoop van uw woning. 
 

Intakegesprek

Wij bezoeken u in de te verkopen of verhuren woning. Dit vrijblijvende gesprek is bedoeld om elkaar en de woning te leren kennen. Tevens geven wij u tips en mogelijkheden die de verkoop van uw woning bevorderen. Mocht u besluiten met ons in zee te gaan dan maken wij opnieuw een afspraak voor de woningopname.
 

Woningopname

Hieronder valt:

  • waardebepaling woning en vaststelling van de vraagprijs
  • vastleggen van kenmerken en specifieke eigenschappen van de woning t.b.v. de omschrijving
  • foto’s maken van de woning en de omgeving door een professionele woningfotograaf t.b.v. Funda, NVM-netwerk, social media (opties: facebook, twitter en linkedin
  • en uiteraard de verkoopetalage
  • maken van een duidelijke plattegrond van de woning
  • aanmelden Funda en NVM-netwerk
  • berichten plaatsen op social media

 

Bouwkundige keuring

Als verkoper van een woning heeft u een mededelingsplicht over de bouwkundige staat van uw woning. U heeft de verplichting de toekomstige koper optimaal te informeren. Naast de vragenlijst die u invult kan dit bijvoorbeeld door een bouwkundig rapport op te laten stellen. Hiermee kunt u ook zoveel mogelijk eventuele geschillen in de toekomst vermijden. Wij kunnen u hierover informeren.

 

Bezichtigingen

Wij begeleiden de bezichtigingen altijd persoonlijk, zodat de vragen van de potentiële koper beantwoord worden. Een geïnteresseerde wil namelijk optimaal geïnformeerd worden over de woning, de ligging en de omgeving. Wat is de bouwkundige staat en het bestemmingsplan? Als makelaar zijn wij bekend met zowel de vragen als de antwoorden. Ook op juridisch gebied. Dit geeft de gegadigde vertrouwen en blijk van deskundigheid waardoor men sneller overgaat tot het doen van een bieding. De resultaten van de iedere bezichtiging bespreken wij altijd met u.
 

Biedingen en onderhandelingen

Het proces van bieden en onderhandelingen is boeiend en spannend voor alle betrokkenen. Wij informeren u over elk bod en adviseren u hoe met dit voorstel om te gaan. Ons advies en marktkennis zijn daarbij van essentieel belang. Los van het feit dat wij over verkoopcijfers van het Kadaster beschikken, raadplegen wij ons eigen NVM systeem over de informatie van referentiepanden en de daarbij behorende transactieprijzen van soortgelijke woningen in de omgeving. Via deze weg kunnen wij een tegenvoorstel goed onderbouwen, staan we sterker in de onderhandeling én kunnen wij de beste prijs voor uw woning realiseren.
 

Koopakte

Bij een koopovereenstemming, zorgen wij voor het opmaken van de koopakte en dragen wij er zorg voor dat partijen deze ondertekenen binnen de gestelde termijnen. Hierbij houden wij rekening met eventuele voorbehouden, ontbindende voorwaarden en de drie dagen kopers bedenktijd.
 

Overdracht

De verkoop van een woning is pas afgerond als daadwerkelijke de overdacht heeft plaatsgevonden. Samen met u en de kopers doen we de inspectie van de woning. Vervolgens vindt de uiteindelijke ondertekening plaats bij de notaris.