Mijn favorieten

Huis kopen

 

Zekerheid en duidelijkheid

Bij de aankoop van een woning wilt u eigenlijk maar 2 dingen, namelijk ZEKERHEID (u wilt geen kat in de zak kopen) en DUIDELIJKHEID (u wilt alles van de woning weten). Wij proberen u financieel en emotioneel te ontzorgen.


Met het kopen van een woning neemt u één van de meest belangrijke financiële stappen in uw leven. Een geslaagde woningaankoop begint met een advies van een professionele financieel adviseur die u helpt uw financiële mogelijkheden te bepalen (DUIDELIJKHEID) en waarmee mede uw woonwensen worden bepaald. Wij kunnen u helpen aan een goede adviseur.  

Het kopen van een woning heeft veel impact op uw leven. Is het een fijne woonomgeving? Zijn daar alle voorzieningen zoals bijvoorbeeld scholen en winkels die u zoekt? Wat kan ik komende jaren aan onderhoud verwachten? En nog veel meer vragen zullen de revue passeren. (ZEKERHEID)

Het kopen van een woning bestaat uit de volgende onderdelen:

  1. Zoekopdracht
  2. Bezichtiging
  3. Gerichte aankoopbegeleiding
  4. Biedingen en onderhandelingen
  5. Koopakte
  6. Overdracht 
  7. Na de overdracht (wij gaan dus verder dan alleen aankoopbemiddeling)

In bijgaand filmpje worden de diverse punten nader uitgelegd.
 

Zoekopdracht

Met een gratis zoekopdracht houden wij het woningaanbod voor u bij en informeren u direct per mail over NIEUW WONINGAANBOD die aan uw woonwensen voldoen. Hieronder valt het gehele aanbod van alle NVM-makelaars die werkzaam zijn in uw zoekgebied.
 

Bezichtigingen

Wanneer bij u de interesse voor een woning is gewekt, maken wij een afspraak voor een bezichtiging. Ervaring leert dat potentiële kopers vaak met een emotionele instelling naar een huis kijken. Wij kijken niet door de zogeheten "roze bril". U spreekt uit uw hart, maar u moet natuurlijk luisteren naar de ratio. Daarom zijn wij erbij om er met een deskundige blik naar te kijken, zoals bijvoorbeeld naar de courantheid, de marktwaarde, de bouwkundige staat van het huis, eventuele juridische achtergronden en (toekomstige) ontwikkelingen in de omgeving. Wij wijzen u op eventuele van voor- en nadelen die voor u van belang kunnen zijn.
 

Gerichte aankoopbegeleiding

Bij de gerichte aankoopbegeleiding doen wij de eerste bezichtiging met u vanaf het moment dat u met behulp van de zoekopdracht uw "droomhuis" heeft gevonden.
 

Biedingen en onderhandelingen

Wij begeleiden en adviseren u in het onderhandelingsproces met de verkopende makelaar (DUIDELIJKHEID). Ervaring leert dat een woning aankopen een emotioneel proces is. Is de prijs die u biedt reëel, wat is een goede vergoeding voor de over te nemen roerende zaken en voldoet u als koper aan uw wettelijke onderzoeksplicht? Vergeet uiteraard de nodige voorbehouden niet zoals bijvoorbeeld de financiering, een bouwkundige inspectie en een vloerinspectie. En bij een appartement, hoe staat het met de Vereniging van Eigenaren? (ZEKERHEID)
 

Koopakte

Wanneer er koopovereenstemming is bereikt, wordt de koopakte opgemaakt door de verkoopmakelaar. Hierin behoren alle gemaakte afspraken te worden vastgelegd. Voor u als koper is het uiterst belangrijk dat dit zorgvuldig gebeurt. Wij controleren de koopakte ook op juridische zaken (DUIDELIJKHEID).


Overdracht

Het kan soms nog even duren, maar dan vindt de overdracht plaats bij de notaris. Voordat de leveringsakte wordt ondertekend, doen wij met u een eindinspectie in de woning. Hierbij worden de meterstanden genoteerd en krijgt u de gelegenheid om de woning en/of de achtergebleven roerende zaken te inspecteren.
 

Na de overdracht oftewel de Nazorg

Het kan voorkomen dat u na de verhuizing toch nog iets tegenkomt waarbij u zich afvraagt of de verkoper een bepaald gebrek of iets dergelijks kenbaar had moeten maken. Wij weten welke wegen u dan dient te bewandelen en staan u bij met deskundig advies. Onze begeleiding gaat daarmee verder dan alleen de aankoopbemiddeling (ZEKERHEID).

Wilt u meer weten, neem dan gerust contact met ons op.