Mijn favorieten

Verbouwen of Verhuizen


Als je iets wilt veranderen aan je woongenot dan komt al snel de vraag: Verbouwen of verhuizen? Zelfs zo vaak dat NET5 en VT Wonen (Sanoma media) het interessant genoeg vinden om er een gezamenlijk programma over te maken met samenwerking van diverse commerciële bedrijven. Echter niet iedereen komt in aanmerking voor dit programma of heeft de behoefte om zijn/ haar dilemma voor het Nederlands publiek te bespreken. Hoor jij daar ook bij? Lees dan onderstaand artikel.


Als makelaar zou je verwachten dat ik zou zeggen op de vraag Verbouwen of Verhuizen: Verhuizen. Maar ik vind het belangrijker dat iedereen prettig woont en zich er thuis voelt. Ik adviseer soms dan ook om te verbouwen. Bovendien kun je ook verhuizen én verbouwen.....

Wanneer verbouwen?

Mijn advies is om het volgende mee te nemen in de besluitvorming Verbouwen of Verhuizen. 
- Is het huis de kosten van de verbouwing waard? Bijvoorbeeld je investeert € 20.000 in een verbouwing, levert het dit dan ook op bij verkoop en hoe zit dat over ca 10 jaar? En hoe zou het over 10 jaar zijn als je dat geld er niet in investeert? Levert dit een grote waardevermindering op omdat het gedateerd is?
- Indien de investering onvoldoende waardeverhoging oplevert, levert het dan wel woongenot op en prefereer je dat boven de investering?
- Is de locatie belangrijk voor jou? Immers een huis kun je veranderen maar niet de locatie. Een tuin wordt bijvoorbeeld niet groter.
 

Wanneer verhuizen?

Als op een van bovenstaande vragen het antwoord Nee is, dan is het een goed idee om om je heen te gaan kijken naar de huizenmarkt en voor jezelf helder te krijgen:
- Wat wil je?
- Welk budget heb je?
- Zijn er huizen te koop die voldoen aan alle eisen of een groot deel ervan?
- Zijn er huizen die nu misschien er nog niet aan voldoen, maar na een verbouwing (die mee gebudgetteerd wordt uiteraard) wel?
Dit laatste blijkt overigens soms erg lastig. Een ander (Canadees) TV programma op RTL8 'De Bouwbroers' is daar een goed voorbeeld van.
Zij laten huizenzoekers huizen zien die voldoen aan hun eisen. Vervolgens blijkt dat dat ver buiten het budget is. Daarna gaan ze opknaphuizen bekijken die ruim onder hun budget liggen en waar de huizenzoekers vaak de potentie op dat moment niet van inzien. Als dat tot slot aan hen uitgelegd wordt, ondersteund door digitale tekeningen van na de verbouwing, worden ze enthousiast. Het uiteindelijk resultaat is, dat ze héél blij zijn met hun aangekochte huis inclusief verbouwing. 
Wij hebben weliswaar niet de middelen en faciliteiten van de Bouwbroers, maar zien als makelaar wel de potentie in huizen en kunnen daarbij helpen, zodat jij jouw droomhuis - dat past bij jouw budget - kunt vinden. En indien het huis er al is zonder een dergelijke verbouwing dan vinden wij die uiteraard ook voor je.

Als makelaar kennen wij de markt van nu en de te verwachten markt in de toekomst. Wij zijn bekend met lokale factoren die van invloed kunnen zijn op het woonplezier en hebben inzicht in de potentie van huizen. Behalve deze factoren zijn er nog meer redenen om te kiezen voor een aankoopmakelaar bij het zoeken van een woning. Hieronder enkele artikelen met meer uitleg.
- wat is een aankoopmakelaar
- waarom een aankoopmakelaar
- makelaarsdiensten
- Wees slim, kies een NVM aankoopmakelaar
- aankoopmakelaars scoren hoge reviews op funda 

Bel mij

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring